Suoraan sisältöön

Presidentti Niinistö tapasi Nuoret Neuvonantajat - Suomen tasavallan presidentti: Nuoret

Suomen tasavallan presidentti
Kirjasinkoko_normaaliKirjasinkoko_suurempi
Uutiset, 3.10.2014

Presidentti Niinistö tapasi Nuoret Neuvonantajat

Copyright © Tasavallan presidentin kanslia
Presidentti Niinistö ja Nuoret Neuvonantajat. Copyright © Tasavallan presidentin kanslia

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö tapasi Nuoret Neuvonantajat -ryhmän perjantaina 3. lokakuuta 2014. Ryhmän tehtävänä on tukea lapsiasiavaltuutettua hänen työssään. Tapaamisessa oli mukana myös lapsiasiavaltuutettu Tuomas Kurttila.

Eri puolilta Suomea kotoisin olevat Nuoret Neuvonantajat keskustelivat presidentti Niinistön kanssa muun muassa nuorisotyöttömyydestä, koulukiusaamisesta, koulutuksesta, yksinäisyydestä, eriarvoistumisesta, nuorisostrategiasta, äänestysaktiivisuudesta ja hyvinvoinnista. ”On hienoa, että olette toiminnassa mukana. Annan sille arvoa”, presidentti Niinistö sanoi.

Nuorisotyöttömyys ja koulutus herättivät monenlaisia ajatuksia. Oppisopimuskoulutusta voisi presidentti Niinistön mukaan hyödyntää vieläkin enemmän, sillä se antaa mahdollisuuden työn ohessa oppimiseen. Tamperelainen neuvonantaja Mira Lindholm kysyi, pitäisikö oppilaitoksilla olla oma vastuunsa sisäänottomäärien suhteesta kyseisen alan työllisyyteen, jottei nuoria kouluteta suoraan työttömiksi.

Lukiolaisten liiton #kutsumua-kampanjaa koulukiusaamisen vähentämiseksi presidentti Niinistö piti hyvänä. Kiusaamisen vähentämisessä  presidentti korosti ruohonjuuritasoa ja hyvän esimerkin vaikutusta. Kaverit ja ympärillä olevan vertaisryhmä vaikuttavat vahvemmin kuin ylhäältä annetut säännöt.  ”Siksi innostuin ja kirjoitin Facebookiin kannustukseni”, presidentti sanoi tapaamisessa mukana olleelle tamperelaiselle  neuvonantajalle Juho Rädylle, jonka omasta päivityksestä #kutsumua-kampanjakin sai inspiraatiota. ”Kiusaamisessa ei ole mitään hienoa”, presidentti tiivisti.

Tapaamiseen osallistui 19 neuvonantajaa, jotka iältään 15-20-vuotiaita. Neuvonantajaryhmä aloitti toimintansa vuonna 2010. Se osallistuu myös eurooppalaisten lapsiasiavaltuutettujen nuorten neuvonantajien verkoston toimintaan.

Copyright © Tasavallan presidentin kanslia
Copyright © Tasavallan presidentin kanslia

Tulosta

Päivitetty 6.10.2014

© Tasavallan presidentin kanslia Mariankatu 2, 00170 Helsinki, puh: (09) 661 133, Fax (09) 638 247
   Tietoa verkkopalvelusta   webmaster[at]tpk.fi