Suoraan sisältöön

Presidentti Niinistö tapasi Namibian parlamentin puhemiehen - Suomen tasavallan presidentti

Suomen tasavallan presidentti
Kirjasinkoko_normaaliKirjasinkoko_suurempi
Uutiset, 13.10.2017

Presidentti Niinistö tapasi Namibian parlamentin puhemiehen

Kuva: Matti Porre/Tasavallan presidentin kanslia
Kuva: Matti Porre/Tasavallan presidentin kanslia

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö tapasi Namibian parlamentin puhemiehen Peter H. Katjavivin Presidentinlinnassa perjantaina 13. lokakuuta.

Tapaamisessa olivat esillä Suomen ja Namibian sekä EU:n ja Afrikan suhteet, mukaan lukien marraskuussa Norsunluurannikolla järjestettävä EU:n ja Afrikan unionin välinen huippukokous. Presidentti Niinistö ja puhemies Katjavivi keskustelivat myös naisten asemasta ja etenkin seksuaalisen väkivallan ja lapsiavioliittojen vähentämiseen tähtäävistä toimista Afrikassa. Presidentti Niinistö otti esille YK:n tasa-arvojärjestön HeForShe-kampanjan roolin näiden teemojen esiin nostamisessa ja ratkaisujen edistämisessä. Presidentti Niinistö on toiminut kampanjassa aktiivisesti sen perustamisesta vuodesta 2015 asti.  

Puhemies Katjavivi on toiminut 80-luvun lopulla vuoden ajan Joensuun yliopistossa historiantutkijana. Hän on tutkinut paljon Suomen lähetyssaarnaajien toimintaa Pohjois-Namibiassa 1800-luvun lopulla.

Vierailunsa aikana puhemies Katjavivi tapasi myös eduskunnan puhemiehen Maria Lohelan sekä presidentti Martti Ahtisaaren puolisoineen. 

Kuva: Matti Porre/Tasavallan presidentin kanslia
Kuva: Matti Porre/Tasavallan presidentin kanslia
Tulosta

Päivitetty 13.10.2017

© Tasavallan presidentin kanslia Mariankatu 2, 00170 Helsinki, puh: (09) 661 133, Fax (09) 638 247
   Tietoa verkkopalvelusta   webmaster[at]tpk.fi