Suoraan sisältöön

Presidentti Niinistö ja presidentti Putin keskustelivat Ukrainan kriisistä - Suomen tasavallan presidentti: Tiedotteet ja uutiset

Suomen tasavallan presidentti
Kirjasinkoko_normaaliKirjasinkoko_suurempi
TPK etusivu, 23.7.2014

Presidentti Niinistö ja presidentti Putin keskustelivat Ukrainan kriisistä 

Tasavallan presidentin kanslia
Tiedote 34/2014
23.7.2014

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö ja Venäjän federaation presidentti Vladimir Putin keskustelivat keskiviikkoiltana 23. heinäkuuta. Puhelinkeskustelu tapahtui Suomen aloitteesta.

Keskustelua hallitsi Ukrainan kriisi. Presidentti Niinistö totesi, että malesialaisen matkustajakoneen alasampuminen täytyy selvittää puolueettomalla ja riippumattomalla kansainvälisellä tutkinnalla, jonka estäminen tai vaarantaminen on tuomittavaa. Presidentti Niinistö vetosi presidentti Putiniin, jotta Venäjä tekisi täyttä yhteistyötä rauhanomaisen ratkaisun löytämiseksi Ukrainan kriisissä sekä lentokoneen alasampumisen selvittämisessä. Presidentti Niinistö sanoi myös, että lentokoneen alasampuminen syventää kriisiä, joka on ajautumassa entistä vaikeammin hallittavaan kierteeseen.

Presidentti Putin totesi Venäjän tukevan malesialaiskoneen alasampumisen riippumatonta ja kattavaa selvittämistä. Putin korosti myös tulitauon nopean aikaansaamisen tärkeyttä Ukrainassa.

Copyright © Tasavallan presidentin kanslia
Presidentti Putin ja presidentti Niinistö tapasivat Kultarannassa kesäkuussa 2013. Copyright © Tasavallan presidentin kanslia

Tulosta
Tämä dokumentti

Päivitetty 23.7.2014

© Tasavallan presidentin kanslia Mariankatu 2, 00170 Helsinki, puh: (09) 661 133, Fax (09) 638 247
   Tietoa verkkopalvelusta   webmaster[at]tpk.fi